29 januari 2018

10 vragen aan... Anita de Graaf

Ik ben Anita de Graaf, 34 jaar (bijna 35), getrouwd en moeder van vijf kinderen.
Ik heb bijna tien jaar in het onderwijs gewerkt als leerkracht en heb een christelijk gastouderbureau opgezet en geleid. Sinds tweeënhalf jaar heb ik geen werk meer en het was op dat moment een bewuste keuze om niet op zoek te gaan naar een nieuwe baan, zodat ik de zorg van ons gezin fulltime op me kon nemen. Inmiddels is onze jongste 2,5 en komen er soms leuke vacatures langs waar ik op solliciteer. Dus ik sta open voor een nieuwe baan, maar ik vind het ook nog een enorme luxe om thuis te kunnen zijn.

Je kan mijn blogs vinden op www.inspiratiebyanita.blogspot.nl en via Facebook op www.facebook.com/inspiratiebyanita

1.Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
In 2016 ben ik op Facebook begonnen om foto’s te bewerken met teksten. Vrij snel kwamen daar teksten bij en het bloggen ontstond…
Sinds afgelopen jaar heb ik de website gemaakt om de teksten op te kunnen plaatsen en de foto’s zijn ook nog steeds aanwezig.

2. Op welke manier komt jouw christen-zijn terug in je blogs?
Door mijn christelijke kijk op de onderwerpen die ik beschrijf, door het overdenken van Bijbelteksten. En ik schrijf eigenlijk alleen maar vanuit mijn christen-zijn.

3. Wat wil je bereiken met je blog(s)? Wat zijn je ambities?
Ik merk dat de blogs die ik schrijf over onze persoonlijke strijd met psychische ziekte mensen erg aanspreekt. Ik hoop te bereiken dat mensen herkenning vinden en zichzelf ook leren uitspreken over hun eigen situatie. Het lijkt me heel mooi om naasten van mensen met angst en dwang, depressie of andere psychische problematiek te kunnen ondersteunen vanuit mijn eigen ervaringen.

4. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Het is een uitlaatklep en het geeft me de ruimte om creatief bezig te zijn. Zowel in beeld als in tekst. Ik hou ervan om met taal bezig te zijn en vind het erg leuk om een tekst zo toegankelijk mogelijk te maken.
Maar het mooiste vind ik het schrijven van teksten die God me ingeeft, ik lees daarna de tekst alsof iemand anders het heeft geschreven en kan dan verbaasd zijn over de les die ik er zelf uit leer. Dat zijn bijzondere momenten met God.

5. Hoeveel tijd besteed je aan het bloggen?
Soms schrijf ik een blog in tien minuten en soms in een uur. Al met al schrijf ik maximaal. Vijf blogs per maand. Met het maken van de afbeeldingen en het plaatsen erbij denk ik dat ik zo’n twee tot drie uur per week besteed aan bloggen.

6. Op welk tijdstip schrijf je het liefst je blogartikelen?
Heel vaak krijg ik ’s avonds de ideeën. Als de kinderen op bed liggen en het rustig is in huis. En dat zijn ook de momenten dat ik ga schrijven.

7. Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen op je blogs?
Ik vind de mooiste reacties wanneer mensen zeggen dat het herkenbaar is en dat ze er steun aan hebben of iets mee kunnen! Of wanneer mensen mijn blogs opbouwend vinden.

8. Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt als blogger?
Dat weet ik eigenlijk niet zo goed…. Als iemand anders een idee heeft, dan sta ik open voor opbouwende kritiek 😉

9. Wat is jouw droom als blogger?
Het lijkt me erg gaaf om van schrijven mijn beroep te kunnen maken en daarbij ook echt met lezers in contact te komen, door bijvoorbeeld te spreken over de onderwerpen die ik beschrijf.

10. Wat is jouw gouden ‘blogtip’?
Hou het dicht bij jezelf. En als christelijke blogger; stel je open voor de leiding van de Heilige Geest en je kan zomaar zelf de eerste zegen door je schrijven heen ontvangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Je bericht wordt eerst even gecontroleerd, dus het kan even duren voor je hem terugziet.