05 juni 2015

Bloghop juni 2015

Voor iedere christen met een eigen weblog, bestaat er sinds kort de mogelijkheid om mee te doen met een bloghop. In februari 2015 is door een aantal christelijke webloggers het initiatief genomen deze maandelijks te organiseren.

De host van deze maand is Margé Buitinga-Ploegman en haar weblog is www.maahtje.wordpress.com. Je vindt hier ook de bloghop van juni. Het thema waarvoor is gekozen is: afscheid!
De inzendingen moeten uiterlijk 29 juni ingestuurd zijn. Op 30 juni zal Margé de winnaar of winnares op haar weblog bekend maken! Houd haar weblog of de Facebookpagina in de gaten.

Hoe gaat het in z'n werk?
Misschien vraag je je als blogger wel af: 'Wat is eigenlijk een bloghop en hoe gaat dit in z'n werk?' Heel simpel gezegd 'hop' je naar verschillende blogs. Bij een bloghop is één weblogger de ‘host’ (gastheer of gastvrouw). Deze kiest voor een bepaald thema of onderwerp dat best breed moet zijn, gezien de diverse soorten blogs die we als christelijke bloggers rijk zijn. In de betreffende maand die de host aangeeft, schrijft iedereen die mee wil doen over dat bepaalde thema of onderwerp op zijn of haar eigen weblog een blogbericht. Als blogger laat je dan een reactie achter op het betreffende blog van de host, met daarin een link naar jouw eigen weblog. Aan het einde van de maand maakt de host een samenvatting van alle inzendingen (incl. linkjes en eventuele foto's). Vervolgens kiest de host het blogbericht dat hem of haar het meest aanspreekt. Degene die als winnaar wordt gekozen, is de nieuwe host voor de volgende maand. Op deze manier hopen we dat iedereen langzamerhand een keer als host aan de beurt komt.

Nog even alle stappen op een rijtje:
  1. Schrijf op je eigen blog over het thema of onderwerp dat de host heeft gekozen.
  2. Publiceer het op je eigen weblog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de bloghop. Vermeld hierbij een link naar het weblog van de host.
  3. Ga naar het weblog van de host en laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder het blogbericht van de host.
  4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
  5. Let op! Stuur je inzending in vóór de deadline die de host heeft genoemd in zijn of haar blogbericht. De host maakt zo snel mogelijk na de deadline op zijn of haar weblog bekend wie de winnaar is van de bloghop.
Ps. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen.

Bovenaan onder het menu 'bloghop', is een overzicht te zien van de hosts met hun (winnende) blogs van de afgelopen maanden. Deze lijst zal elke keer aangevuld worden, dus je kunt ook hier snel de host van de betreffende maand terugvinden.

We hopen op veel inzendingen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Je bericht wordt eerst even gecontroleerd, dus het kan even duren voor je hem terugziet.