05 december 2016

Trainingsdag 'Geloofwaardig bloggen' door Paulien Vervoorn en Helga Warmels

Helga Warmels en Paulien Vervoorn
Op zaterdag 26 november j.l. hebben Paulien Vervoorn en Helga Warmels een trainingsdag 'Geloofwaardig Bloggen' verzorgd. Verschillende christenbloggers hebben deelgenomen aan deze dag en Petrina Haak en Henny van Veldhuisen hebben wij bereid gevonden hun ervaringen te delen op ons blog. Op hun eigen blogs, waarvan je de links kunt vinden onder hun bijdrage - staat een uitgebreide versie van hun verhaal.

"Ik zag een berichtje over de training geloofwaardig bloggen, dit sprak mij direct aan. Want bloggen doe ik graag en natuurlijk wil ik geloofwaardig overkomen. Maar echt een idee wat deze training in zou gaan houden, dat was nog een groot vraagteken. Overigens wel een heel interessant vraagteken. Zou ik er iets aan hebben? Ik wilde er graag een antwoord op hebben. Gunde mezelf, maar ook mijn lezer(s), dit mooie cadeau.

Direct vanaf de eerste opdracht hadden Helga en Paulien mij er helemaal bij. Het vraagteken werd een uitroepteken: Ja dit past bij mij!
De eerste opdracht was: ga eens op zoek naar overeenkomsten, naar verbindingen met de medecursisten. Bijzonder om elkaar zo te leren kennen. Toepasselijk voor ons als bloggers, zo mogen we ook kijken naar onze lezers. Want als je de gemeenschappelijke deler weet te vinden, kan je de lezer van passender voedsel voorzien.  Er kwamen dingen aan bod die mijn visie op mijn blog verfrist hebben. En eigenlijk had ik na een half uur al zoiets: Ik wil naar huis….
Maar niet omdat ik het zat was!
Ik was vol enthousiasme hoe ik dingen wilde toepassen op mijn blog. Hoe ik het wil gaan vangen in een eigen stijl. Wil jij je lezer beter voedsel geven? Wil je geloofwaardig en eigen overkomen? Wil je tips en tops horen over het bloggen? Van het grote geheel van een hele blog, gingen we langzaam inzoomen naar de blogpost die we van tevoren al ingezonden hadden. Met een hele frisse blik ging ik naar mijn blog en mijn blogpost kijken. Waardevol om de feedback te lezen die er op mijn blog kwam, van Paulien en Helga op papier, maar ook door medecursisten in de groep.

Paulien Vervoorn en Helga Warmels hebben alles in huis om je met nieuwe ogen naar je blog te kijken. Ze weten de juiste vragen te stellen, voldoende concrete informatie te delen, maar zeker ook de sfeer veilig en gezellig te maken."

Petrina Haak
www.schrijfgelukjes.blogspot.nl


"Vorige week heb ik de trainingsdag bijgewoond, met de naam 'Geloofwaardig Bloggen'. Heerlijk! Je onderdompelen in schrijven, leren van anderen, ontmoeten, delen van ervaringen, nieuwe dingen leren, jezelf opscherpen, je motivatie onder de loep nemen, opnieuw gepassioneerd raken door de bevlogen sprekers... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor mij was deze dag een feestje, een echt cadeautje voor mezelf.
Vol goede moed keerde ik huiswaarts, ging ik zitten om te gaan schrijven, ... en viel er een oorverdovende stilte.
De twijfel sloeg toe.
Even gaan toepassen wat er op zo'n dag allemaal gezegd is, is minder eenvoudig dan het lijkt.

Maar gelukkig duurde deze persoonlijke worsteling met mijn schrijfkapsones maar even. Wat maakt het uiteindelijk uit om je motieven, je verlangens en je schrijfvaardigheden eens onder de loep te nemen? Ik denk dat als je dit proces goed doorloopt, je er alleen maar frisser en fruitiger uit tevoorschijn kan komen.

En zie daar: vol nieuwe plannen en ideeën ga ik me verder bekwamen in geloofwaardig schrijven. Ik bruis van nieuwe ideeën, zoals:
  1. De naam van mijn blogsite gaat veranderen (ik moet meer vanuit m’n lezer denken…)
  2. De blogs worden overzichtelijker ingedeeld: met tussenkopjes en altijd een maximale lengte.
  3. Ik ga de onderwerpen waarover ik schrijf indelen in categorieën, zodat het eenvoudig weer terug te vinden is. Daarmee wordt de website overzichtelijker.
  4. Er zal meer interactie met lezers gaan plaatsvinden, zodat ik meer zicht krijg wat er leeft onder m'n lezers, waar behoefte aan is.
  5. Ik ben van plan om zo af en toe anderen (mede bloggers, professionals) aan het woord te laten.
  6. Ik ga meer PR doen, meer mensen bereiken via social media.
Al met al was het voor mij een zeer waardevolle dag. Ik heb een flinke boost gekregen om door te gaan en om er een frisse wind doorheen te laten waaien. Zo’n bloggersdag met zulke gepassioneerde sprekers is een absolute aanrader als je op zoek bent naar contact met medebloggers, naar een hart onder de riem en naar inhoudelijk advies."

Henny van Veldhuisen

Wil jij als christelijke blogger ook een trainingsdag bijwonen? Kijk dan op de website van Paulien Vervoorn www.geloofwaardigspreken.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Je bericht wordt eerst even gecontroleerd, dus het kan even duren voor je hem terugziet.